دستگاه مانیتورینگ برای نمایش علایم حیاتی بیمار به طور مستمر به کار می رود. بیماران بستری در بخش های CCU,ICU و بیمارانی که تحت اعمال جراحی قرار می گیرند ، از جمله مواردی هستند که به استفاده از این دستگاه نیازمندند.
این دستگاه به همراه ملحقاتی که دارد، می تواند موارد زیر را نمایش دهد:
– فعالیت الکتریکی قلب (ECG)
– دمای بدن(Temp)
– درصد اشباع اکسیژن در خون(SPO2)
– تعداد ضربان قلب (HR)
– فشار خون غیر تهاجمی (NIBP)
– فشار درون شریانی (IBP)
– و سایر پارامترهایی که در دستگاه تحت عنوان ماژول افزوده می شود.
به طور کلی می توان سیستم مانیتورینگ را به صورت مجموعه ای از سیستم هایی که برای کنترل علایم حیاتی بیمار در یک جا جمع شده اند، معرفی کرد و لذا سیستم جدیدی برای شناسایی به حساب نمی آید.
انواع سیستم های مانیتورینگ ( از نظر نحوه ی اتصال )
الف) سیستم مانیتورینگ کنار تختی (Bed Side)
ب) سیستم مانیتورینگ مرکزی (Central)
ج) سیستم تله مانیتورینگ (Tele Monitoring)
- سیستم مانیتورینگ کنار تختی
معمولاً در کنار تخت بیمار قرار می گیرد و وظیفه ی آن ثبت و نمایش پارامترهای حیاتی بدن بیمار و کنترل آن ها به طور پیوسته می باشد. این مانیتورها ممکن است به صورت سیار استفاده شوند که در این حالت بر روی پایه ای قابل حمل نصب خواهند شد و یا ممکن است به صورت ثابت روی دیوار در کنار نخت بیمار نصب شوند.
یک سیستم مانیتورینگ کنار تختی از اجزای زیر تشکیل شده است:
- صفحه نمایشگر
- کلیدهای کنترلی
- ماژول های مختلف
- سنسورها و پروب ها
- باطری
- برد تغذیه
آلارم های دستگاه
هنگامی که شرایط ویژه اتفاق می افتد و لازم است به کاربر اطلاع داده شود، دستگاه با استفاده از علامت های صوتی و تصویری ظهور شرایط آلارم را اعلام می کند. در هنگام وقوع آلارم، ادامه مانیتورینگ بیمار از طریق دستگاه امکان پذیر بوده و آلارم ها تنها برای اطلاع کاربر از وضعیت بیمار یا شرایط مانیتورینگ می باشد. آلارم صوتی موقع خروج از محدوده های تعیین شده برای هر پارامتر عددی و همچنین بروز خطاها فعال می شود. آلارم های تصویری همزمان با آلارم های صوتی فعال می شوند و برای پارامتری که از محدوده خارج شده است، مقدار عددی آن به صورت چشمک زن مشخص می گردد. چشمک زدن در زمان آلارم ، ثانیه ای یکبار اتفاق می افتد و برای مشخص شدن نوع خطا نیز پیغامی بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود.
- سیستم مانیتورینگ مرکزی
حداقل اجزاء تشکیل دهنده ی یک سیستم مرکزی به شرح زیر می باشد:
۱) مجموعه مانیتور جهت نمایش علایم حیاتی بیماران
۲) سرور سیستم مرکزی
۳) کانال های ارتباطی مناسب
- سیستم تله مانیتورینگ
این سیستم، پارامترهای حیاتی دریافت شده از بیماران را یه صورت بی سیم و از راه دور به یک ایستگاه نمایش مرکزی و یا یک مانیتور کنار تختی انتقال می دهد. کلمه ی تله متری انتقال داده ها به یک مکان دور از طریق امواج رادیویی گفته می شود. یک سیستم تله مانیتورینگ شامل الکترودهای ثبت، فرستنده، سیسستم آنتن، گیرنده و صفحه نمایش و ثبات می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید