یک لوله کوچک است که در داخل گوش میانی گذاشته میشود. این لوله زمانی استفاده میشود که گوش میانی دچار چسبندگی و یا عفونت مکرر شده باشد. زمانی که گوش دچار این مشکلات باشد، بیمار درد زیادی را احساس میکند. چسبندگی گوش اغلب با تجمع مایع در گوش داخلی ایجاد میشود. این مشکل یکی از عوامل کاهش شنوایی بیماران است. به همین دلیل پزشک برای درمان از گرومت گوش V.T استفاده میکند. در ادامه به توضیح بیشتر این محصول میپردازیم.
گوش میانی قسمتی پر از هواست که سه استخوان کوچک را در خود جای داده است. در این قسمت استخوان رکابی، سندانی و استخوانچه – چکش قرار دارد. زمانی که ارتعاشات امواج صوتی از پرده گوش حرکت میکند، به استخوانچه میرسد. این استخوان قادر است صدای دریافتی را تقویت کند. سپس ارتعاشات آن را به گوش میانی میرساند.
اگر این قسمت گوش میانی دچار چسبندگی باشد، قدرت تقویت ارتعاشات صدا را ندارد. در نتیجه شنوایی تا حد زیادی افت میکند. در واقع بیمار دچار نوعی اختلال به نام «کاهش شنوایی انتقالی» شده است. این بیماری علاوه بر کاهش شنوایی با درد در ناحیه گوش هم همراه است. این درد در کودکان بیشتر ایجاد می شود که ممکن است دلیل آن مشخص نشود.
اگر شیپور استاش عملکرد ضعیفی داشته باشد، هوا در داخل گوش میانی جریان پیدا نمیکند و در نتیجه شنوایی افت میکند. گرومت V.T می تواند نقش شیپور استاش را در گوش میانی ایفا کند.
کاربرد گرومت در عفونت:
یک قطعه فلزی ضدزنگ و یا پلاستیکی است. این قطعه با سایز بسیار کوچک (حدود 2 تا 5.1 میلیمتر) ساخته میشود. پزشک میتواند آن را در فضای خالی گوش میانی جا به جا کند. البته ابتدا مواد چسبناک داخل گوش که باعث عفونت شده است، خارج میشود. سپس این قطعه در قسمت پرده گوش کار گذاشته میشود.
گرومت میتواند عفونت گوش میانی را درمان کند. زیرا به دلیل افت فشار هوا در گوش میانی عفونت ایجاد می شود. اما زمانی که از لوله گرومت استفاده میشود، این فشار هوا ایجاد میشود. این کار از طریق جبران عملکرد ضعیف شیپور استاش صورت میگیرد.
شیپور استاش قطعهای است که گوش میانی را به پشت بینی و گلو متصل میکند. این قطعه هوا را در گوش میانی به گردش در میآورد. همچنین باعث تعادل فشار هوا در داخل و خارج از گوش میانی میشود. این قطعه قادر است صداهای دریافتی را در گوش میانی به ارتعاش درآورد. از سوی دیگر مخاط و مایعات گوش میانی را به سمت پشت بینی و گلو میکشاند. وقتی این قطعه قادر به عملکرد صحیح نباشد، مایعات در داخل گوش میانی باقی میماند و به عفونت تبدیل میشود.
وقتی در حال رانندگی در مسیر سربالایی هستید، احساس گرفتگی گوش دارید. زیرا هوا از شیپور استاش به خوبی عبور کرده است. اگر این حالت را نداشته باشید، یعنی این قطعه به درستی کار نمی کند. پس در معرض ابتلا به عفونت گوش هستید.
اگر شیپور استاش نتواند فشار هوا را در گوش میانی ایجاد کند، باعث خلاء نسبی یا فشار منفی میشود. وقتی از گرومت گوش V.T برای گوش استفاده شود، از ایجاد مایعات چسبناک در قسمت گوش میانی جلوگیری میکند. چسبندگی گوش که در کودکان بیشتر دیده میشود، عامل اصلی کم شنوایی است.
گرومت با جلوگیری از ایجاد مایعات و مواد چسبنده، به راحتی صدا را به قسمت استخوانچه گوش میانی میرساند. سپس این قطعه با تقویت ارتعاشات صدا، فرکانس صدا را به مغز انتقال میدهد. از این طریق شما صدا را میشنوید. در واقع گرومت با شبیه سازی کردن عملکرد شیپور استاش، می تواند به گوش میانی فرصت بازیابی و تقویت ارتعاشات صدا را بدهد.
گرومت گوش V.T با یک عمل جراحی ساده در گوش بیمار گذاشته می شود که در اصطلاح به آن «میرینگوتومی myringotomy)» گفته میشود. در این عمل سرپایی ابتدا گوش بیمار با داروی بی حسی موضعی بی حس میشود. البته در مواردی هم به بیهوشی نیاز دارد. سپس پزشک در گوش قسمت داخلی گوش یک شکاف کوچک را ایجاد میکند. با این کار میتواند مواد چسبنده را از گوش میانی به طور کامل پاک کند.
سپس پزشک معالج گرومت گوش را به داخل گوش میانی میرساند. این عمل جراحی ساده فقط 20 دقیقه طول میکشد. بعد از جایگذاری گرومت گوش V.T، بیمار میتواند بیمارستان را ترک کند.
استفاده از گرومت می تواند از عفونت مجدد گوش پیشگیری کند. از سوی دیگر قدرت شنوایی بیمار را هم تا حد زیادی افزایش میدهد. هر عمل جراحی ریسک زیادی از جمله خطر عفونت و خونریزی را به همراه دارد. البته پزشک برای پیشگیری از عفونت مجدد گوش بالافاصله بعد از عمل، آنتی بیوتیک تجویز میکند. تا زمان بهبودی کامل گرومتگذاری این داروها مصرف میشود.
در بیمارانی که از گرومت گوش V.T استفاده میکنند، مراقبت از گوش ضرورت بیشتری دارد. ممکن است بیمار بعد از این جراحی، کمی احساس درد در ناحیه گوش داشته باشد. همچنین مایعاتی هم از خون خارج می شود. البته بعد از یک هفته همه چیز به روال عادی برمیگردد.
بیمار باید از حمام کردن و به استخر رفتن بلافاصله بعد از عمل جراحی گرومتگذاری خودداری کند. هیچ آبی نباید وارد گوش شود. رطوبت بلافاصله بعد از گرومت گذاری باعث بروز مشکلاتی از جمله عفونت گوش میشود. گوشگیر وسیلهای است که بیمار میتواند یک هفته بعد از جراحی در زمان حمام یا شنا کردن استفاده کند.
دیدگاه خود را بنویسید